| Sajttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 8db tojás 8 ek liszt 8 ek cukor 1/2 cs sütőpor 1 ek olaj Töltelék: 20 dkg krémsajt (mascarpone vagy tejszínes krémsajt) 200 ml habtejszín 5 dkg porcukor 10 dkg margarin 10 dkg trappista sajt 1 cs vanília cukor Díszítéshez: 5 dkg krémsajt 5 dkg trappista sajt porcukor Elkészítés: 1. 8 tojásból megsütjük a piskótát. Mikor megsült és kihűlt a tészta, a tetejétől számítva 2 cm vastag lapot vágunk. Az alsó felének a közepét kiszedjük úgy, hogy az oldalán és az alján is 1 cm vastagon megmaradjon a tészta. Ebbe tesszük majd a tölteléket. 2. A kiszedett tésztát meglocsoljuk a tejszínnel, a trappista sajtot lereszeljük, a margarint habosra keverjük a porcukorral és belekeverjük a krémsajtba. A sajthoz adjuk a meglocsolt tésztát és a reszelt sajtot is. És ezzel töltjük meg a tortát. 3. Az 5dkg krémsajtot az 5dkg trappista sajtot és a porcukrot kikeverjük a tetejét és az oldalát megkenjük ezzel a krémmel 1 órára hűtőbe tesszük majd a végén, megszórjuk reszelt trappista sajttal ás tejszínhab sprayvel díszítjük. A receptet beküldte: Ildibildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |