| Mocha-choco torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál darált kávé A krémhez: 30 dkg csoki 6 dl tejszín 2 evőkanál instant kávé 10 dkg babapiskóta 2 dl kávé A díszítéshez: csokidrazsék, csokitallérok, csokiforgácsok stb. Elkészítés: Előző nap a csokit a tejszínnel és az instant kávéval felforraljuk, majd eltesszük másnapig a hűtőbe. A tojásokból csokis piskótát sütünk a hagyományos módon, annyi különbséggel, hogy a liszt-kakaópor keverékhez hozzákeverjük a darált kávét is. A kisült piskótát kettévágjuk. A lehűtött csokis tejszínt kemény habbá verjük. A krém 1/3 részével megkenjük az alsó piskótalapot. A babapiskótákat kávéba mártjuk, és kirakjuk a krém tetejét vele, erre jön még egy réteg krém, majd a kakaós piskóta másik fele. A krém utolsó 1/3-ával bevonjuk a tortát. Ízlésesen díszítjük mindenféle csokis nyalánksággal. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |