| Diabetikus torta receptHozzávalók: Hozzávalók Tészta 8 db tojás 8 evőkanál ledarált zabpehely édesítőszer, vagy xilit ízlés szerint Krém 4 dl tej 1 cs. vaníliás pudingpor 7-8 evőkanál xilit 1 db tojássárgája 5 dkg Rama 3 marék kókuszreszelék ízlés szerint aszalt meggy, vagy aszalt vörös áfonya, esetleg mindkettő Díszítés 1 dl cukrozatlan habtejszín zabpehely aszalt gyümölcs Elkészítés: Elkészítés 1.8 tojásfehérjét felverünk kemény habbá 3 evőkanál xilittel, majd belekeverjük a 8 tojás sárgáját, végül óvatosan 8 púpos evőkanál ledarált zabpelyhet. 2.Ramával kikenünk egy 26 cm-es tortaformát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben nem nyitjuk ki, nehogy összeessen a tészta. 3.4 dl tejben felfőzünk 1 cs. vaníliás pudingport 6-7 evőkanál xilittel. Felverünk egy tojássárgát 5 dkg Ramával és belekeverjük a kihűlt pudingba, végül szórunk bele ízlés szerint kókuszreszeléket. 4.A tésztát három egyenlőre részre vágjuk. A legalsó lapot megkenjük a krém 1/3-val és megszórjuk 2 marék apróra vágott cukrozatlan aszalt meggyel. 5.Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd megszórjuk 2 marék apróra vágott, cukrozatlan vörös áfonyával, vagy más piros aszalt gyümölccsel. 6.Rátesszük az utolsó lapot is. A torta oldalát megkenjük kevés krémmel és befedjük zabpehellyel. 7.A tetejére a díszítéséhez felverünk kb. 1 dl cukrozatlan habtejszínt. Megszórhatjuk még zabpehellyel és a maradék aszalt gyümölccsel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |