| Rumos - csokis golyók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg mazsola 1/2 dl rum 20 dkg keksz darabokra tördelve 10 dkg kristálycukor 1 k.kan. őrölt fahéj 15 dkg darált dió 25 dkg étcsokoládé 1/2 dl tejszín 3 e. kan. méz Elkészítés: A mazsolát a rumba áztatjuk. A kekszet a cukorral, fahéjjal, s 5 dkg dióval elkeverjük. Az összetördelt csokit a tejszínnel, mézzel kis lángon megolvasztjuk, a kekszes masszára öntjük. Jól elkeverjük a rumos mazsolával. Hűtőben megdermesztjük. Nedves kézzel kisebb gömböket formázunk belőle, a maradék dióban meghempergetjük, s a hűtőbe visszatéve tartjuk fogyasztásig, míg ismét kissé megdermed .( kb.2 óra múlva fogyasztható) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |