| Mindent bele-tepsis palacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg liszt 2 db tojás 5 dl tej 1/2 dl olaj só gyümölcs, felvágott, kolbász, sonka, uborka... határ a fantáziánk... Elkészítés: A tojást, tejet, lisztet, olajat, pici sót botturmixszal csomómentesre keverjük. A lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután felaprítunk 1x1 cm-es darabokra bármilyen maradékot (gyümölcsöt, felvágottat, zöldséget). Határ a fantáziánk. A folyékony tésztát olyan tepsibe öntjük, amelyben a tészta magassága a másfél centimétert nem haladja meg, majd az előkészített *maradékokat* véletlen eloszlásban beleszórjuk a tésztába. A tepsit forró sütőbe tesszük, és 20 percig ott tartjuk, majd hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. A lepényt három- vagy négyszög alakúra vágjuk (kb. 10x10 cm ) és kechuppal vagy majonézzel tálaljuk. . Tanácsok: Nem bánod meg, ha elkészíted!! Laktató, és nem vesznek kárba a maradékok. És finom is. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |