| Milánói rizses kelkáposztaleves receptLevesek Hozzávalók: 45 dkg kelkáposzta, 2 liter húsleveslé (forró), 3 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg rízs, 2 evőkanál parmezán sajt, só, feketebors (őrölt). Elkészítés: Tisztítsd meg a kelkáposztát és szeleteld nagyon vákonyra. Vágd finomra a hagymát és kockázd fel a szalonnát és pirítsd meg. Öntsd hozzá a húslevest, dobd bele a kelkáposztát, sózd és borsozd meg, mérsékelt tűzön főzd másfél órát. Add hozzá a rízst és főzd puhára. Keverd bele a reszelt parmezánt és húzd le a tűzről. Hagyd állni pár percig, majd tálald. Adhatsz hozzá kockákra vágott kolbászt is. Tanácsok: Kínálj hozzá száraz, élénk, világos rozébort. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |