| Mézes-szezámmagos csirke (..akár a kínaiban ) receptHúsételek Hozzávalók: egy csirkemell felkockázva a bundához: 1/2 csésze liszt 1/4 csésze étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 1 tojás 2 evőkanál olaj 2/3 csésze víz só, bors a mázhoz: 2 kanál méz 2 kanál gyümölcscukor fél csésze ketchup 1 dl víz 1 kanál szezámmag Elkészítés: Egy csirkemellet felkockázunk,esetleg csíkokra vágjuk. A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük. A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük. Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni. Párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk. Tanácsok: Nagyon egyszerű elkészíteni,kezdőknek is bátran ajánlom,a kínait kedvelőknek pedig különösen! ;)) Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: aniani63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |