| Fincsi csirke receptHúsételek Hozzávalók: 5 egész csirkecomb 15 dkg sajt 1 nagy fej vöröshagyma 6-7 gerezd fokhagyma 1 nagy tejföl 5 ek olaj liszt a kikenéshez vaj v. margarin pirospaprika,só,majoranna,őrölt fekete bors,őrölt kömény,szárnyas fűszerkeverék Elkészítés: A csirkét megtisztítom,ketté vágom,fűszerezem kevés sóval,borssal.A lisztbe teszem a fűszereket,és a zúzott fokhagymákat. A tejfölbe olajat keverek,de csak a felét használom először.Egy tepsit kivajazok. Minden egyes csirke darabot először a fűszeres lisztbe forgatom,majd mindkét oldalát az olajos tejföllel bekenem,majd a tepsibe rakom.Ha mind belekerült a tepsibe,karikázott vöröshagyma kerül rá,utána a maradék fűszeres liszttel megszórjuk,erre elsimítjuk az olajos tejföl másik felét.Végül az egészet beborítjuk reszelet sajttal.Alufólia alatt 50 percig sütöm közepes lángon,majd a fóliát levéve kicsit megpirítom a tetejét.Sült bugonya,párolt rizs,vajas zöldség egyformán illik hozzá. JÓ ÉTVÁGYAT! Tanácsok: Mi itthon a csirke bőrét is lehúzzuk,úgy jobb. A tejföl azért fontos,nehogy lisztes maradjon az étel a végén. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: lizyli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |