| Mézes-rumos-kakaós kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához: 28 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 2 dl tej, 2-3dkg margarin, 20-25dkg porcukor, 1 cs. vaníliáscukor, 3-5 evőkanál méz, 1 db tojás, 1 reszelt citrom héja vagy kicsi citromlé, A csokimázhoz: 35dkg margarin, 25-30 dkg porcukor, 4-6 evőkanál kakaó, 6 evőkanál rum vagy fél üvegcse rumaroma 1-2 dl tej Díszítéshez: kókuszreszelék (kb 200g) Elkészítés: Előre megolvasztjuk a margarint. A porcukrot, a vaníliáscukrot, a mézet, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A liszbe a sütőpor belekeverjük, majd a tejet és acukros margarint hozzáadjuk, jól eldolgozzuk. A tepsit kikenjük kis zsiradékkal (margarinnal, olajjal), kilisztezzük picit, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. csokimáz elkészítése: A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakót, a rumot , tejet, elkeverjük, egy lábasba öntjük és állandó kevergetés mellett felforraljuk. A tűzről levéve lehűtjük. A kész tésztát kb 3X3-es kockákra vágjuk, a csokoládémázba mártjuk a kockákat, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben. Tanácsok: Rum helyett lehet rumaroma. Citrom héja helyett narancshéj vagy citromlé. Mehet a tésztába több méz, de kevesebb porcukor , mert amúgy nagyon édes lesz. (Nekem így is elég édes volt, de finom lett.) Mikor forgatjuk a kocákat a kókuszba: előtte érdemes a csokiban kicsit állni hagyni a kockákat, hogy beszívja a tészta a csokit, majd beforgatás előtt jól lecsöpögtetni róluk a csokit, mert különben a kókuszreszelék össze fog állni és használhatatlan lesz a forgatásra. A receptet beküldte: maryannn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |