| Barackos kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 dl tej, fél tasak sütőpor, 5 szem szegfűszeg, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 50 dkg sárgabarackbefőtt, 25 dkg sárgabaracklekvár, 1 dl befőttlé, 2 evőkanál zselatinpor, fél citrom leve. Elkészítés: A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A lekvárt a befőtt levével és egy kevés citromlével összekeverjük. Keverőtálba ütjük az egész tojásokat, ráöntjük a tejet, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fűszereket, a margarint. Sűrűn folyó, habos masszává keverjük. A tésztát kikent tepsibe öntjük, és előmelegített, közepesen forró sütőben tűpróbáig sütjük. A már nem forró tésztát hurkapálcával vagy villával lyukakat szúrunk, egészen az aljáig. A folyékony lekvárból egy keveset a lyukakba csorgatunk, illetve meglocsoljuk a tésztát, így kissé átnedvesedik. A megmaradt lekvárt összekeverjük a zselatinnal, és kevergetve kis tűzön olvadásig melegítjük. A már kihűlt tészta tetejét kirakjuk fél sárgabarackokkal, és ráöntjük a már dermedni készülő zselatinos levet. Hűtőben dermesztjük, majd kockákra vágjuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |