| Pacsmagkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 17 dkg margarin, 17 dkg porcukor, 5 db tojás, 17 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg meggy, 1 evőkanál gyömbérpor. Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, ledaráljuk, és vászonzsák segítségével lecsepegtetjük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. Jól kikeverjük. A réteslisztet, a gyömbérport, és a sütőport összekeverjük, fokozatosan adagoljuk a tojásos krémhez, és jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a meggyet, és jól belekeverjük. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, margarinnal és lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és kockákra vágjuk. Vaníliás porcukorral szórjuk meg. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |