| Mézes-mustáros pulykacsíkok receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg pulykafelsőcomb-filé (csirke- v. pulykamellfilé is jó) olaj 2 ek. mustár méz 4 dl tejszín (ha lehet, zsírszegény, pl.: kávétejszín) 3-4 gerezd fokhagyma friss rozmaring (12-15 levélke) só fehérbors Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk, kevés olajon hirtelen átpirítjuk, kicsit sózzuk, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékhoz adjuk a mustárt. Jól elkeverjük, azután a tejszínnel felengedjük. Kevés mézzel „szelídítjük” az ízét. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, visszatesszük a húst, éppen csak átforraljuk, borsozzuk és ha kell, még sózzuk. Színes vagy hagyományos, köretnek való főtt tésztával (pl.: szarvacska) tálaljuk. Tanácsok: A húscsíkokból ne tegyünk egyszerre sokat a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem levet enged és megkeményedik. Inkább több részletben pirítsuk, akár egyszerre két serpenyőben is. A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |