| Mézes-meggyes rakott kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 személyre: 1 üveg magozott meggybefőtt 8 dkg cukor 1 ek. étkezési keményítő 20 dkg étcsokoládé 5 dl tejszín 25 dkg mascarpone (vagy krémes túró) 3 dl tej 8 dkg méz 50 dkg kalács Elkészítés: A meggyet leszűrjük,a levét a cukor felével felforraljuk.A keményítőt összekeverjük 2 ek. vízzel és besűrítjük a meggylevet.Egyet forralunk rajta,beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni. A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a kemény habbá vert tejszín felét hozzákeverjük az olvadt csokihoz. A mascarponét a cukor másik felével kikeverjük és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot. A tejet összemelegítjük a mézzel. A szeletelt kalácsot egyenként belemártjuk a mézes tejbe és egy üveg tál alját kibélelünk vele. Ráöntjük a meggyet,majd ismét egy áztatott kalács réteg következik.Erre megy a túrókrém,újra kalács és végezetül a csokikrém. A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |