| Mézes diós sültalma receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4-5 nagyobb darab savanyú alma, 20 dkg felmelegített méz, 2 evőkanál kristálycukor, 6 dkg darált dió, 3-4 egész dióból durvára darabolt dió, Elkészítés: Mossuk meg az almákat, vágjuk le a tetejüket, majd vájjuk ki a közepükből a magház részt. Majd vegyünk egy mély edényt, melynek az aljára öntsünk 3-4 cm magasságban vizet. Az almákat állítsuk a vízbe, a közepüket pedig töltsük meg a kristálycukorral. Ezután rakjuk be az egész almákat és a levágott tetejüket is a sütőbe, közepes lángon 10-15 percre. Pirítsuk meg az őrölt diót, majd összekeverjük össze a felmelegített mézzel. A készre sütött almákra helyezzük vissza a tetejüket, majd locsoljuk meg a mézes-diós öntettel. Tálaláskor helyezzünk az almák köré egész, vagy durvára darabolt diót. Egy kanálnyi jéghideg gyümölcsfagylalttal pedig egészen különleges lehet! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |