| Hamis mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg + 25 dkg kristálycukor 0,5 l tej 1 kg liszt 2 dkg szalakáli 2 tojás sárgája 15 dkg zsír őrölt szegfűszeg, fahéj Elkészítés: A lisztet, 25 dkg cukrot, szalakálit, zsírt, 2 tojás sárgáját összedolgozzuk. A másik 25 dkg cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, összegyúrjuk. Vékonyra nyújtva, különböző formákra kiszúrva sütjük. Tanácsok: Vékonyra kell nyújtani, sütés közben megnő. Sütés után azonnal finom, puha állagú. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |