| Mexikói szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 22 dkg Rama 15 dkg porcukor 2 db tojás sárgája 1/2 citrom reszelt héja 2 evőkanál tej A töltelékhez az egyik lap összetörve 2 dl tej 3 dkg porcukor 2 dkg vaníliás cukor 10 dkg puha Rama 0,5 dl rum 2 evőkanál baracklekvár 4 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ezután három részre osztjuk. Mindegyik darabból egy-egy 22x32 cm-es lapot nyújtunk a lisztezett gyúrótáblán. A tepsi hátuljára fektetjük a tésztalapokat, majd előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 10 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve a tésztalapokat, egy vékony kés segítségével lecsúsztatjuk őket egy tálcára. A kevésbé szépen sikeredett lapunkat egy tálban összetörjük körömnyi darabokra. A tejet összekeverjük a kétféle cukorral, langyosra melegítjük, majd az összetört tészta darabokra öntjük a felét. Felrázzuk a tál aljának a tartalmát és az ott megbújt száraz tésztadarabokat is megáztatjuk a tej maradékával. Ezután a többi töltelékhez valót kikeverjük, majd összeforgatjuk a megáztatott tésztával. Egy tálcán a két lap közé simítjuk az elkészült tölteléket egyenletes rétegben. Lefedjük egy másik egyenes tálcával és némi súlyt (kb. 1-2 kg) is teszünk rá. Mivel hűtőbe kell tenni legalább 5-6 órára, csinálhatjuk úgy is, hogy a súlyt a hűtőben levő dolgok képezik, ezeket pakoljuk a felső tálcára. A két tálca közötti préselésre azért van szükség, hogy szép egyenletes felületet kapjunk, mind a külső, mind a belső felületeknél. A hűtési idő lejárta után kiszabadítjuk a sütit és fűrészfogú késsel ostyaszelethez hasonló darabokra vágjuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |