| Ananászos rántott szelet receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet hús (sertéscomb, karaj) 1 doboz körananász 15-20 dkg sajt só, bors petrezselyem tejföl tojás zsemlemorzsa olaj Elkészítés: Szokásos rántott hús készítek azzal a különbséggel, hogy a panírban a tojáshoz, tojásonként egy púpos evőkanál sűrű tejfölt keverek. Ettől kicsit vastagabb és sokkal finomabb lesz a panír. A kisütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Minden hússzeletre egy karika ananászt teszek, majd egy-egy sajtgombócot. Ehhez kb. 15-20 dkg sajtot lereszelek, keverek hozzá egy csokor apróra vágott petrezselymet, borsozom és csak annyi tejfölt (1-2 kanálnyi) adok hozzá, hogy összegyúrva jól formázható gombócokat tudjak belőle készíteni. Minden ananászkarika közepére teszek egy-egy gombócot és forró sütőbe tolva addig hagyom bent, amíg a sajt ráolvad, a hús meg jól átforrósodik. Tanácsok: Ez egy jó vendégváró étel, mert a húst előre meg lehet sütni, s amikor megérkeznek vendégek, be lehet tenni a sütőbe. Mire levetkőznek és megeszik a levest, már tálalható is. Nagyon mutatós és finom. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |