| Mexikói leves gombával, virslivel receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1db zöldpaprika 1 db csípős paprika 2 db paradicsom 30 dkg gomba 1 konzerv kukorica 1 konzerv vörösbab 1 ü 20 dkg-os paradicsompüré 2-3 ek ketchup 2-2,5 l hús alaplé (kockából is lehet) só bors zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyem, bazsalikom, koriander, zeller) 1 tk pirospaprika 1,5-2 ek cukor 2 dl tejszín 1 ek liszt vagy burgonyakeményítő 0,5 dl olaj 2 pár virsli Elkészítés: Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd ebben pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával. Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével. Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel. Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta. Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk. A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet vagy a keményítőt és besűrítjük vele a levest. Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges. A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |