Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói leves gombával, virslivel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1db zöldpaprika
1 db csípős paprika
2 db paradicsom
30 dkg gomba
1 konzerv kukorica
1 konzerv vörösbab
1 ü 20 dkg-os paradicsompüré
2-3 ek ketchup
2-2,5 l hús alaplé (kockából is lehet)

bors
zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyem, bazsalikom, koriander, zeller)
1 tk pirospaprika
1,5-2 ek cukor
2 dl tejszín
1 ek liszt vagy burgonyakeményítő
0,5 dl olaj
2 pár virsli

Elkészítés:
Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd ebben pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük.
Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát.
Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával.
Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével.
Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel.
Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta.
Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk.
A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet vagy a keményítőt és besűrítjük vele a levest.
Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges.
A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legfinomabb bableves » Mexikói csirke 2. » Erdélyi paradicsomleves » Nektarin krémleves
» Tárkonyos csirkeleves » Tojásleves másképp » Cukkinikrémleves » Áfonyás krémleves
» Sütőtök krémleves II. » Tejszínes cukkinileves » Disznótoros orjaleves » Gombával töltött sonka
» Zeller krémleves » Palócleves » Erdélyi húsgombócleves » Hideg cukkini krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.