Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói csirkeszárnyak öt különleges mártogatóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál chilis ketchup
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl hideg húsleves
fél mokkáskanál kakukkfű
fél mokkáskanál oregánó
fél mokkáskanál bazsalikom
1 evőkanál méz
1 dl étolaj

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük. A pácolás után lecsepegtetjük, és 200 fokos (gázsütő 3. fokozat) sütőben vagy grillrácson ropogósra sütjük. A mártogatókat kis tálkákban a csirkeszárnyak mellé kínáljuk.


MAYA
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
5 dkg pörkölt mogyoró
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A mogyorót éles késsel összevagdaljuk vagy kézimixerrel felaprítjuk, esetleg konyharuhába csavarva húsklopfolóval összetörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húshoz kínáljuk.


CANCUN
Hozzávalók 4 személyre:
5 evőkanál majonéz
3 evőkanál fehérbor
1 evőkanál méz
fél citrom leve
3 evőkanál tejföl
fél mokkáskanál fehér törött bors
A hozzávalókat kikeverjük, és kis tálkában a húshoz kínáljuk.


TABASCO
2 evőkanál chilis ketchup (vagy 1 teáskanál reszelt torma és 1 evőkanál Globus mustár)
fél dl olívaolaj
1 evőkanál Tabasco mártás
1 evőkanál zsálya
1 evőkanál rozmaring
fél mokkáskanál őrölt babérlevél
A hozzávalókat kis tálkában összekeverjük, és a hús mellé adjuk.


ACAPULCO
1 csokor metélőhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál majonéz
fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál tejföl
A metélőhagymát leöblítjük, összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és áttörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és máris tálaljuk.


PLAYA DEL
5 dkg póréhagyma
1 csomag petrezselyem
5 evőkanál majonéz
10 dkg rokfort sajt
2 evőkanál tejföl
fél dl Tokaji aszú vagy édes fehérbor
A pórét megmossuk, összevagdaljuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A sajtot lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, sóval, borssal ízesítjük, és kínáljuk.

http://www.mindmegette.hu/mexikoi-csirkeszarnyak-ot-kulonleges-martogatoval.recept


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói vitamin saláta » Mexikói vagdalt » Mexikói sólet » Különleges sült csirke
» Mexikói vörösbab saláta » Mexikói rizses hús » Különleges grillpác » Mexikói raguleves
» Kefires mexikói leves » Különleges diótorta » Chili mexikói bab » Mexikói spagetti
» Különleges vagdalt » Mexikói főzelék » Különleges csirke » Mexikói babos egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.