| Mexikói csirkeszárnyak öt különleges mártogatóval receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál szójaszósz 3 evőkanál chilis ketchup 1 evőkanál étkezési keményítő 1 dl hideg húsleves fél mokkáskanál kakukkfű fél mokkáskanál oregánó fél mokkáskanál bazsalikom 1 evőkanál méz 1 dl étolaj Elkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük. A pácolás után lecsepegtetjük, és 200 fokos (gázsütő 3. fokozat) sütőben vagy grillrácson ropogósra sütjük. A mártogatókat kis tálkákban a csirkeszárnyak mellé kínáljuk. MAYA Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5 evőkanál mustár 2 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál tejföl 1 evőkanál majonéz 5 dkg pörkölt mogyoró A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A mogyorót éles késsel összevagdaljuk vagy kézimixerrel felaprítjuk, esetleg konyharuhába csavarva húsklopfolóval összetörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húshoz kínáljuk. CANCUN Hozzávalók 4 személyre: 5 evőkanál majonéz 3 evőkanál fehérbor 1 evőkanál méz fél citrom leve 3 evőkanál tejföl fél mokkáskanál fehér törött bors A hozzávalókat kikeverjük, és kis tálkában a húshoz kínáljuk. TABASCO 2 evőkanál chilis ketchup (vagy 1 teáskanál reszelt torma és 1 evőkanál Globus mustár) fél dl olívaolaj 1 evőkanál Tabasco mártás 1 evőkanál zsálya 1 evőkanál rozmaring fél mokkáskanál őrölt babérlevél A hozzávalókat kis tálkában összekeverjük, és a hús mellé adjuk. ACAPULCO 1 csokor metélőhagyma 1 gerezd fokhagyma 5 evőkanál majonéz fél mokkáskanál őrölt szerecsendió 3 evőkanál fehérbor 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál tejföl A metélőhagymát leöblítjük, összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és áttörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és máris tálaljuk. PLAYA DEL 5 dkg póréhagyma 1 csomag petrezselyem 5 evőkanál majonéz 10 dkg rokfort sajt 2 evőkanál tejföl fél dl Tokaji aszú vagy édes fehérbor A pórét megmossuk, összevagdaljuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A sajtot lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, sóval, borssal ízesítjük, és kínáljuk. http://www.mindmegette.hu/mexikoi-csirkeszarnyak-ot-kulonleges-martogatoval.recept A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |