| Különleges grillpác receptHúsételek Hozzávalók: • 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma • 2 evőkanál méz • 1 teáskanál őrölt fahéj • 4 evőkanál sherry • 1 evőkanál szójaszósz • egy csipet őrölt bors • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg • 4 evőkanál hideg fekete tea Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, a grillezendő hús mindkét oldalát megkenjük, és fedővel letakart fémedényben a hűtőszekrénybe tesszük. A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen kisütjük. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatjuk. Tanácsok: - ez a mennyiség kb. 1/2 kg hús pácolásához elegendő - tetszőlegesen pácolható vele sertés-, baromfi-,... hús - a soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatjuk - a sütés folyamán kenegessük a marinádot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz. - mi tea és szegfűszeg nélkül is próbáltuk, úgy is nagyon ízletes - a kisült húsok tzatziki és paradicsom salátával nagyon tálalhatók A receptet beküldte: Menyó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |