| Darázsfészek(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dkg élesztõt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Elkészítés: Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg durvára tört dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. Majd 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsibe állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Ezután 30 percig meg kelesztjük, majd közepesen meleg sütõben sütjük. Közben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozzáteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor már pirulni kezd. Ezután még 15 percig sütjük. Ha elkészült, süteményes tálra szedjük, vanília sódot kínálhatunk mellé. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |