Tutireceptek.hu fejléc

Melomakarona (görög karácsonyi mézes sütemény) recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók:

* 2 bögre olívaolaj
* 1/2 bögre frissen facsart narancslé
* 1/2 bögre konyak
* 1 bögre cukor
* 1 lapos kiskanál fahéjpor
* 1 kiskanál reszelt naracshéj
* 2 kiskanál sütőpor
* 1 kiskanál szódabikarbóna
* 7 bögre finomliszt
* durvára tört dió
* A sziruphoz:
* 2 vizespohár víz
* 1 vizespohár méz
* 2 vizespohár cukor
* 1 kiskanál citromlé
* 1 rúd fahéj

Elkészítés:
Elkészítés

Közepes sebességen mixerrel fölverjük az olajat, a narancslevet és a konyakot a cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a lereszelt narancshéjat. Mély tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, majd beletesszük a cukros masszát. Jól összekeverjük, majd összegyúrjuk. A masszából kis tojásdad alakú gombócokat formázunk, és kissé összelapítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsin 25-30 percig sütjük 170 fokon, míg szépen megpirulnak.

Közben előkészítjuk a szirupot: mély lábosba tesszük a vizet, a mézet, a cukrot, a citromlevet és a fahéjat. Forrástól 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

Kivesszük a süteményt a sütőből és amíg még meleg, leöntjük a meleg sziruppal. Kb. 20 percig hagyjuk, hogy magába szívja a szirupot. A süteményeket meg is fordíthatjuk, ha azt akarjuk, hogy sziruposabbak legyenek. Kivesszük a tepsiből, és tálra rendezzük, tetejét tört dióval és fahéjporral szórjuk meg.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: saints


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Litván karácsonyi kenyér » Királyi sütemény » Fiti féle mézes zserbó » Édes puliszka sütemény
» Görög saláta (Horiatiki) » Kókuszos sütemény » Bögrés sütemény » Krémes mézes
» Banános kevert sütemény » Almás-habos sütemény » Mézes-fahéjas csirke » Zabpelyhes mézes
» Almás-mézes lepény » Mézeskeksz » Karácsonyi pulykasült » Mézes mustáros hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.