| Királyi sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 400 gr finom liszt 1 sütőpor 150 gr porcukor 250 gr margarin 4 tojás sárgája 1 kk citrom reszelt héja 1 ek tejföl 7-8 dkg darált piskóta vagy keksz Töltelékhez: 4 tojás fehérje 3 doboz tejföl/ 180 gr, 14-16 százalékos 3 vaníliás cukor 1 ek kukorica keményítő 1 zacskó tejszínes pudingpor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a darált keksz kivételével, majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, majd egy egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük, a másikat pedig a fagyasztóba. 20 perc után kivesszük a hűtőből az egyik tésztát, majd kinyújtjuk és egy 25×35 cm-es tepsibe helyezzük, amit előtte kiolajoztunk és kiliszteztünk. A tészta széleit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék. Beleszórjuk a darált kekszet, vagy a piskótát, hogy ne nedvesedjen meg a tészta a tölteléktől. A tejfölt, a vaníliás cukrot, a keményítőt és a pudingport összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét és a masszát ráöntjük a tésztára. Kivesszük a fagyasztóból a másik tésztát és ráreszeljük a töltelékre. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |