| Meggyes fagylaltkehely receptFagylaltok Hozzávalók: 1 doboz vanília-meggy fagyi 460 g meggybefőtt 2,5 dl tejszínhab 2 csomag vaníliáscukor 2 cl cseresznyepálinka Elkészítés: 1) A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a hűtőszekrénybe tesszük. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük, a négy fagylaltkelyhet lehűtjük. 2) A tejszínt egy csomag vaníliás cukorral felverjük, leöntjük cseresznyepálinkával, majd kinyomózsákba töltjük. 3) A meggyet megszórjuk vaníliáscukorral, majd a fagylalttal és a tejszínhabbal rétegesen beleöntjük a kelyhekbe. Tanácsok: Mi illik hozzá? Roletti, fagylaltdísz Akik kevesebb kalóriára vágynak, a tejszínhabot helyettesíthetik 250 g túróval, melyet a befőtt levével habosra kevernek. Öntet: A meggylé felét felforralhatjuk, kis ribizlidzsemet adunk hozzá, és forrón leönthetjük vele jéghideg fagyit. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 706 kcal A receptet beküldte: ritusss Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |