| Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: (2 személyre) 1 nagyobb csirkemell 1 fej vöröshagyma 1 tv. paprika 1 paradicsom 15 dkg magozott meggy koriander pár csepp balzsamecet 2-3 ek. étolaj só bors Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak, amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is. Visszatesszük a ragura a húst és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst. Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen. Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |