Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes ragus csirkemell-csíkok, rizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 nagyobb csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 tv. paprika
1 paradicsom
15 dkg magozott meggy
koriander
pár csepp balzsamecet
2-3 ek. étolaj

bors

Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, a felforrósított olajban addig pirítjuk csak, amíg kifehéredik. Ekkor kiszedjük az olajból és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott zöldségeket. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is. Visszatesszük a ragura a húst és csak annyi ideig pirítjuk már, hogy az ízek átjárják a húst. Megkóstoljuk, szórunk rá pár csepp balzsamecetet, hogy a meggy íze hangsúlyosabb, egyúttal édeskésebb legyen.
Párolt rizzsel tálaljuk, tálaláskor apróra vágott korianderrel, ennek hiányában petrezselyemzölddel szórjuk meg.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-gesztenyés kocka » Meggyes Rotschild-piskóta » Meggyes túrótorta » Meggyes krémes - másképp
» Meggyes és almás pite » Kakaós-meggyes szelet! » Kavart meggyes süti » Meggyes másik
» Rizzsel töltött paprika » Joghurtos meggyes pite » Meggyes Dunahullám » Kókuszos-meggyes kocka
» Csirkemell céklás rizzsel » Meggyes-csokis álom » Meggyes Duna-kocka » Meggyes-dios sutemeny


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.