| Meggyes Dunahullám receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 30 dkg porcukor 6 evőkanál cukor 45 dkg vaj 5 tojás 5 dl tej fél csomag sütőpor 4 evőkanál kakaó 2 puncs puding 1 üveg magozott meggy befőtt 5 dkg étcsoki Elkészítés: 25 dkg vajat összekeverünk 25 dkg porcukorral, 4 tojássárgájával, 1 tojással, majd hozzáadunk 40 dkg lisztet, fél csomag sütőport, 13 evőkanál tejet, és a 4 tojás keményre felvert habját. Kanalanként rácsszerűen tepsibe tesszük a felét, a megmaradt tésztába 2 kanál kakaót és 2 kanál tejet teszünk. Ezt is kanalanként tesszük a tepsibe a közökbe. Ráteszünk egy üveg kimagozott meggyet és megsütjük, 180 fokon kb 30 perc, tűpróbával ellenőrizzük. Közben elkészítjük a krémet: 2 puncs pudingot, a meggybefőtt levével összekeverünk, adunk hozzá 6 kanál cukrot, a megmardt tejet és felfőzzük, kihűlésig keverjük, ekkor tesszük bele a 10 dkg vajat és alaposan hozzákeverjük. Rákenjük a tésztára. Tetejére csokimázat kenünk, 2 evőkanál kakaót 5 evőkanál porcukorral , 5 dkg keserű csokit, 10 dkg vajat gőz fölött összefőzünk. 10 percet hülni hagyjuk, (ne legyen forró, ha kicsit hűlt, akkor sűrűbb az állaga) a sütire öntjük. 2 órára állni hagyjuk, ezután már vágható, másnap is fini. Tanácsok: Ezt a receptet bátran ajánlom, a neten sok receptet kipróbáltam, ez a tökéletes arány, imádjuk! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |