| Meggyes Duna-kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 üveg (370 ml) meggybefőtt 12-13 dkg vaj vagy margarin 12-13 dkg kristálycukor 3 zacskó vaníliás cukor 3 tojás 17-18 dkg liszt fél zacskó sütőpor 3 evőkanál tej 10 dkg darált mogyoró 3-4 dkg felaprított étcsoki 4 dl tejszín 2 zacskó habfixáló 8 dkg ét tortabevonó 8 dkg tej tortabevonó 3 dkg puha kókuszzsír a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, a díszítéshez: tejszínhab, mogyoró, piros lekvár Elkészítés: A vajat a kristálycukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tészta felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 24 x 24 cm-es vagy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk. A maradékot a tejjel, 5 dkg mogyoróval és a felaprított csokoládéval elvegyítjük, a világos tésztára kenjük, és villával márványosra keverjük. Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk. A kerek tortalapot négyszet alakúra vágjuk. A maradék darált mogyorót szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a 2 zacskó habfixálót. A mogyorót a habba forgatjuk. A mogyorós tejszínhabot a tésztalapra simítjuk, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A nagyobb darabokra tördelt kétféle bevonót a kókuszzsírral együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk, majd rövid ideig hűlni hagyjuk. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, tortafésűvel vagy villával hullámokat rajzolunk bele, és hűtőszekrénybe tesszük. A karima eltávolítáa után a tésztát meleg késsel 12 kockára vágjuk, végül tejszínhabbal, egész mogyorószemekkel és piros lekvárpöttyökkel díszítjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |