Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes és almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40-45 dkg liszt,
1/2 sütőpor,
2 tojás sárgája,
2 ek. cukor, pici só,
25 dkg Ráma,
1 pohár tejföl.
Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.

Elkészítés:
Töltelék:
1 1/2 kg alma,
7 ek cukor,
1 vaníliás cukor,
fahéj.

Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva teszem a zsemlemorzsával megszórt tésztára.
A meggyes tölteléknél 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy vaníliás pudingot megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízesítem cukorral, összekeverem a meggyel és ezt a tölteléket kenem a szintén morzsával meghintett tésztára. Mindkét pite tetejét lekenem egy tojás fehérjével, majd villával hullámokat húzok bele."
Közepes, 40x26 cm-es tepsiben sütöttem, 2 nagy üveg lecsepegtetett meggyet használtam fel hozzá, és a tetejét cukormázzal vontam be. A tésztába a megadotton felül még 2 kanál cukrot, és fél citrom reszelt héját is belegyúrtam.

Tanácsok:
A puding egy kicsit meglágyul a sütésnél de ha kihűl akkor megdermed.


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes almás sütemény » Feketeerdei meggyes kuglóf » Rumos-meggyes-pudingos » Almás - diós pite
» Almás-morzsás muffin » Almás rétes 1. » Meggyes mákos » Almás céklasaláta
» Almás-túrós muffin » Almás diós másképpen » Könnyű almás » Birsalmasajt
» Almás omlett » Cukormentes almás pite » Almás-fahéjas frissítő » Gyergyói almás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.