| Pudingos ökörszem receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg finomliszt 3 dkg friss élesztő 3 dl tej 3 ek cukor 0,5 dl étolaj 1 tojás 1 csipet só Tetejére: 1 felvert tojás Vaníliás töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor 2 ek cukor 3,5 dl tej Meggyes töltelékhez: 3,5 dl meggybefőtt leve 1 csomag vaníliás pudingpor 2 ek cukor Továbbá: 11 db meggyszem Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk, majd a tojást, az étolajat és a cukrot is. Kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból, végül meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 11 darabba vágjuk. Zsemlét gömbölyítünk belőlük, és ellapítjuk. Mindegyik közepét egy pohár aljával benyomjuk, ide kerül majd a töltelék. Töltelék készítése: A pudingokat külön-külön elkeverjük a cukorral és egy kevés tejjel/meggylével. A többi folyadékot feltesszük melegedni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot, és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Összeállítás: Először a meggyes pudingból teszünk a tészta mélyedésébe, utána a vaníliásból. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással körben lekenjük, és még 20 percet hagyjuk pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megsült tészta vaníliás részének a közepére egy-egy szem meggyet teszünk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |