| Ripsz-ropsz meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1pohár = 175g-os kefír pohara -1pohár 175g-os Kefír -3pohár kristálycukor -5pohár liszt -1pohár darált dió -1pohár olaj -1üveg magozott meggybefőtt -4db tojás -1cs sütőpor -1cs vaniliáscukor -1tábla étcsokoládé -A tepsi kikenéséhez zsír és liszt Elkészítés: -Ki kell zsírozni és lisztezni kb.25x35cm-es tepsit. -Le kell csepegtetni a megybefőtett. -Egy nagy keverőtálba kell ütni a 4db tojást, hozzá öntöm a pohár kefirt, 3 pohár cukrot, 5 pohár lisztet, 1 pohár olajat, bele kell szórni a sütőport és a vaníliáscukrot és robotgéppel jól össze, kell keverni. -A kikevert tésztát bele kell önteni az előkészített tepsibe. -A tetejét meg kell szórni a meggyel, és rá kell hinteni a pohár darált diót. -A tábla csokit izlés szerinti darabkákra kell törni. A legpraktikusabb még bontatlanul húsklopfolóval megcsapkodni. -Előmelegített sütőben 180fokon 30-45 percig kell sütni, de ha a tészta már valamennyire megsült (30perc körül) akkor ki kell venni a sütőből és a felaprított csokit bele kell nyomkodni a tésztába, majd vissza kell tenni a sütőbe és addig sütni amíg a tészta el nem válik a tepsi szélétől. A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |