| Meggyes zebraszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20*30 cm-es tepsihez: Tészta: 1 üveg magozott meggybefőtt 8 tojásfehérje 200 g porcukor 250 g finomliszt 200 ml olaj 140 g natúr joghurt 50 g kakaópor 100 g ét vagy tejcsoki 2 cs vaníliás cukor Tetejére: 3 tojásfehérje 100 g porcukor Elkészítés: A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük. 200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük. Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a másik masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal. A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel. Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz). Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |