| Egyszerű meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40dkg szikkadt kalács 1üveg meggybefőt 10dkg mazsola 3tojás 4dl tej 5dkg cukor 5dkg étcsokoládé 1mokkáskanál vaj Elkészítés: A kalácsot felszeleteljük. A meggybefőttet leszűrjük a levében a kalácsszeleteket egyesével megforgatjuk majd sorba lerakjuk egy kivajazott hőáló tálba. A tetejét megszórjuk a meggyel a megmosott mazsiolával és az apró darabokra vágott csokoládéval. A tejet és a tojások sárgáját a cukorral összekeverjük és a kalács tetejére öntjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és elsimitjuk a tálon. 200fokra előmelgített sütőben addig sütjük amíg a kalács magába nem szívja a tejet és a tojásfehérje szép színt kap. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: andyka20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |