| Meggyes-mákos "rétes" aszalt gyümölcslapból receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 1 db aszalt gyümölcslap (almából és banánból - leírás lejjebb), darált mák darált xilittel elkeverve (persze cukrot sem használunk, és a legjobb, ha a mákot előzőleg beáztatjuk, és megszárítjuk a könnyebb emészthetőség végett), friss magozott meggy Elkészítés: Elkészítés: a gyümölcslapot kiterítjük, a xilittel összekevert mákot rásimítjuk vékonyan, majd belepotyogtatunk egy marék friss magozott meggyet. A gyümölcslapot feltekerjük, majd négyfelé vágjuk, és megszórjuk darált xilittel (bár nem fontos, mert enélkül is édes Tanácsok: Gyümölcslap készítése többféleképpen: * kb. 4-5 nagyobb almát és 1 (vagy 2) banánt összeturmixolunk jó alaposan (folyadék nélkül), és az Excalibur aszalógép tapadásmentes lapjára kenjük. Addig aszaljuk (kb. 24 óra, de lehet, hogy több), míg megszárad, és bőrszerűen lehúzható a tapadásmentes lapról. Ekkor megfordítjuk, másik felét is szárítjuk kis ideig, és már készen is van. Hűtőben tároljuk, de hűtő nélkül is sokáig eláll. * Ha kerek aszalód van, sütőpapírral kísérletezhetsz, én is így készítettem a gyümölcslapot, míg nem volt Excalibur aszalóm, bár nem olyan szép, mert meglátszanak a rácsok a lapon, de megteszi. * Illetve másik megoldás, hogy veszel egy tepsit, ez biztosan van otthon neked is, beleteszel egy sütőpapírt, és erre öntöd a gyümölcsmasszát. A legalacsonyabb hőfokra teszed a sütődet, és elkezded így aszalni úgy, hogy ujjnyira kitámasztod a sütő ajtaját, hogy a pára el tudjon távozni. Én ez utóbbit még nem próbáltam, az ötlet Gittától való. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |