| Aszalt gyümölcsös süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 13 szilva (aszalt, kimagozott) 14 sárgabarack (aszalt) 2 evőkanál konyak 15 dkg liszt 25 dkg cukor 4 dl tej 12 dkg vaj 5 tojás A díszítéshez: porcukor Elkészítés: A szilvákat és a sárgabarackokat apróra vágjuk, mély tálba tesszük, és 1 evőkanál konyakba forgatjuk. Annyi meleg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 3 óráig lefedve állni hagyjuk benne. A lisztet és 23 dkg cukrot összekeverünk, folyamatosan keverve beledolgozzuk a tojásokat, a felforralt tejet, 10 dkg olvasztott vajat és a maradék konyakot, majd sima masszává dolgozzuk. A maradék vajjal egy gyümölcstortaformát kikenünk, a maradék cukorral megszórjuk, és behintjük a gyümölcsdarabokkal. A tésztát a formába öntjük, majd meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A megmaradt gyümölccsel díszítjük. Elkészítési idő: 65 perc Kalóriatartalom: 541 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |