| Aszalt szilvás rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag réteslap 15 dkg zabpehely 20 dkg aszalt szilva 3 dl rostos szilvalé 25 dkg tehéntúró 2 tojás 4 evőkanál olaj ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes) csipetnyi só Elkészítés: A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom, és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott zabpehelyhez. Jól összekeverem, majd ízlés szerint mézzel, csipetnyi sóval édesítem. A réteslapokat szétszedem. Kettőt nedves konyharuhára teszek, egy evőkanál olajjal megkenem, majd a töltelék félét a szélére, egy csíkban felkenem. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarom, és kikent sütőlapra teszem. A tetejét is megolajozom. A másik rétesrudat ugyanígy elkészítem. Előmelegített, forró sütőben 13-15 percig sütöm. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |