| Téli meggyestorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: félliternyi meggybefott (vagy 30 dkg mirelit meggy), 4 nagy tojás, 4 púpozott evokanál finomliszt, 4 púpozott evokanál porcukor, 10 dkg vaj vagy Rama margarin, 1 dl tej, fél citrom leve, 1 csapott teáskanál orölt fahéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál só. Elkészítés: Eloször a meggybefottet levétol lecsöpögtetjük, és a meggyet kimagozzuk. Kerek, kapcsos kisebb tortaformát 2 dkg vajjal kikenünk, és kevés porcukorral behintjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, ezután a fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük. A megmaradt vajat felolvasztjuk. Tálban felváltva adjuk a cukros tojássárgát a habhoz, illetve a lisztet, a tejet, és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Végül a citromlevet és a fuszereket is hozzáadjuk. Habverovel óvatosan addig keverjük, amíg a massza egynemuvé válik. Belesimítjuk a kikent formába, ezután pedig a meggyet rászórjuk a tetejére, amely kissé belesüllyed. Elomelegített, közepesen forró sütobe toljuk, és csak kis lángon, lassú tuzön sütjük. Ha a teteje ido elott barnulna, tegyünk rá egy papírlapot. Tűpróbával ellenorizzük, hogy megsült-e a közepe. A formában hagyjuk kihulni, majd a lappal együtt tesszük tálra. Cikkekre vágjuk, mint a tortát szokás. A meggybefott levét felforralva kissé besurítjük, és a süteményt ezzel locsolgathatjuk. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |