Tutireceptek.hu fejléc

Kijevi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
tejföl
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
Tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
Krém:
4 kanál liszt
4 dl tej
1 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, nyújtható tésztát kapjak. 3 részre osztom, egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron. A habot rákenem a tésztalapokra, durvára darált dióval megszórom, és megsütöm kb. 200 °C-on, (légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is lehet sütni).
A krémhez a lisztet simára keverem a tejjel és a tojással, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, a porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot habosra keverem, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.
Ha a tészta kihűlt, megtöltöm a krémmel, és minimum egy fél napig, vagy egy éjszakát állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől.


A receptet beküldte: abrahamm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes-szalonnás batyu » Jugó krémes » Baconös-tojáskrémes kalács » Hartyáni krémes
» Mogyorókrémes muffin 2. » Túrókrémes palacsinta » Kakaós krémes kalács » Whiskey-krémes torta
» Tojáskrémes palacsinta » Krémes zserbó » Túrókrémes sütemény » Lipcsei aranykrémes
» Kijevi csirkemell » Sima krémes » Kókuszos, krémes szelet » Román krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.