Tutireceptek.hu fejléc

Dunahullám recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 37,5 dkg
tej: 2-3 evőkanál
kakaópor: 2 evőkanál
aprított mandula: 1 evőkanál
finomliszt: 25 dkg
sütőpor: 2 teáskanál
kristálycukor: 25 dkg
tojás: 7 db

A sütőlap kikenéséhez:
Rama sütőmargarin

A töltelékhez:
meggykompót: 1 üveg ((kb. 37 dkg))

A tetejére:
Rama sütőmargarin: 15 dkg
porcukor: 4 evőkanál
vaníliás cukor: 1 csomag
kristálycukor: 4 evőkanál
tej: 0,5 liter
vanília ízű pudingpor: 1 csomag

A bevonathoz:
étolaj: 2 kávéskanál
tortabevonó: 20 dkg

Elkészítés:
A margarint addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A
lisztet összekeverjük a sütőporral és a margarinos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított
mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.A tepsit kikenjük margarinnal, először a világos
színű tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük
a felületén. A tésztát előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.A
pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliáscukorral felfőzzük, a
pudingporos tejet hozzáadjuk, még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral felhabosítjuk,
kanalanként hozzákeverjük a vaníliapudingot és a krémet a kihűlt tésztára kenjük. A tortabevonót az olajjal
vízfürdőben megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával
díszítésként hullámokat rajzolunk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: én vagyok


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes Dunahullám » Dunahullám Sütemény » Joghurt torta light » Almás rolád
» Zala kocka nagyon finom » Sült banán » Rumos kakaóhab » Könnyű almás desszert
» Sakk szelet » Áfonyás kókusz kuglóf » Tiramisu Gligi módra » Mandulás kifli
» Fahéjas diós » Hagyományos palacsinta » Boros almatorta » Brownie - Stahl Judit féle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.