| Kefíres meggyes piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 kispoharas kefír (150g) 4 kispoharas liszt ( a kefír poharába mérve) 2 kispoharas kristálycukor 1 kispoharas étolaj 4 db tojás 2 csomag sütőpor Elkészítés: A kefírt tálkába öntöm, s hozzáadom a 4 egész tojást ( tojáshéj nélkül persze :p )majd habverővel, kézi robotgéppel jól összekeverem. A lisztet a sütőporral és a cukorral szintén jól összekeverem (fakanállal), majd ráöntjük a tojásos kefíreket, és ismét keverem (fakanállal), kissé ragacsos, nyúlós jellegű lesz. Folytonos keverés mellett lassan hozzáöntjük az étolajat is. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A meggyet félbe vagdosom, és lisztben megforgatom, majd a gömbölyűbb részével helyezem a tésztára. 200 C fokra előmelegítem a sütőt,majd visszaveszem 160 C fokra, és így sütöm kb. 30 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy valóban megsült-e. Tanácsok: Megijedtem először a mennyiségtől, és kicsi, mély tepsibe öntöttem, mondván milyen kevés a tészta. Így a süteményem 5-6 cm magasra is feljött. Javaslom, nyugodtan tedd nagyobb méretű tepsibe! Ízesítésnek lehet reszelt citromhéjjal, dióval pikánsabbá tenni. Ez volt az első meggyes piskótám! A meggyek a tetején maradtak! Ízre kicsit túlédes, így máskor csak 1,5 pohár kristálycukrot teszek majd hozzá, és az olajat sem öntöttem mind bele, kb 3/4-ét használtam az előírt mennyiségnek. Sok sikert hozzá! Várom a véleményedet, hogy neked hogy sikerült, és hogy ízlett! Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm A receptet beküldte: Szaszy79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |