| Meggyes joghurtkrém 4 adag receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt 4 lap zselatin ( 1 kk. zselatinpor 1 lapnak felel meg) 2 vanília rúd 2 tojás sárgája 2 cs. vaníliás cukor 4,5 dl sovány joghurt 2 db babapiskóta Elkészítés: A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A zselatint bő hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk. A vaníliarudak belsejét kikaparjuk. A tojássárgáját a vanília belsejével, a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálban habverővel habosra keverjük. A zselatint a vízből kivesszük, jól kinyomkodjuk. Egy lábaskában kis lángon felolvasztjuk, majd a habbal összekeverjük. A joghurtot apránként a krémbe forgatjuk, és kb. 5 percig hűtjük, hogy zselés állagú legyen. A meggy 3/4 részét négy pohárba osztjuk. A krémet kissé felverjük, a meggyre öntjük, és még 1 órát hűtjük. A maradék meggyel díszitjük, és babapiskóta darabokkal megszórjuk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Csibe78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |