| Meggybegríz süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy üveg 700 g-os magozott meggybefőtt őrölt fahéj l2 púpos evőkanál búzadara 2 vaníliás puding 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 2 dl tejszin Elkészítés: A meggybefőttet egy lábasba tesszük, és hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a búzadarát egy kis fahéjat és a befőttes üveget félig megtöltjük vízzel és ezt is hozzáadjuk. Megfőzzük mintha tejbegrízt főznénk. Egy tepsit vagy tálat vízzel kikenünk és a megfőtt grízt ebbe símítjuk kb négy mm-er vastagon és hagyjuk kihűlni. A pudingporból a tejjel krém alapot főzünk, a margarint kikeverjük a porcukorral, és ha az alap jól kihűlt összekeverjük és a már kihűlt meggyes alapra kenjük. A tejszínt felverjük (ha nem cukrásztejszínünk van, akkor zselatint is tegyünk bele a zacskón lévő előírás szerint), és a krém tetejére kenjük. Egy éjszakát hagyjuk összeérni, szeleteljük, esszük, késsel villával. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: sok gramm A receptet beküldte: emrus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |