| Schwarzwaldi vadászpalacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 fej hagyma 1 evőkanál olaj 20 dkg darált nyúlhús 2 szem összetört borókabogyó 1 teáskanál kakukkfű só bors 0,5 dl fehérbor 8 db sós töltetlen palacsinta A mártáshoz: 2 dl tejföl 1 evőkanál áfonya- vagy ribizlilekvár 1 teáskanál mustár 1 késhegynyi cayenne bors só őrölt feketebors Elkészítés: A hagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a darált nyúlhúst, és kevergetve erős tűzön gyorsan átsütjük. Borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, ízesítjük, és ráöntjük a bort. Jól összekeverjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk. A grillsütőt előmelegítjük. A palacsintákat megtöltjük a húsraguval, majd feltekerve hosszúkás tálba rakjuk. Befedjükm és 5 percre betesszük a grillsütőbe, hogy jól átmelegedjenek, de ne piruljanak meg. A mártáshoz a tejfölt összekeverjük a lekvárral, a mustárral, sóval, a borsokkal, átforrósítjuk 1-2 perc alatt. Tányérokba helyezünk 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálaljuk. Bármilyen vadsült maradékból elkészíthetjük a tölteléket. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |