| Mediterrán dinnyesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg sárgadinnye 30 dkg görögdinnye 30 dkg koktélrák (mirelit) 1 dl + 1,5 evőkanál olívaolaj 2 citrom leve 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem só, fehér bors zöldsaláta Elkészítés: A dinnyehúst magozd ki, darabold fel, Keverd el az 1 dl olívaolajat, a citromlevet, a petrezselymet, egy kevés sót és borsot. Tedd a dinnyéket ebbe a pácba, takard le, és tedd félre 30-40 percre. Közben mosd meg és darabold fel a saláta hozzávalóit. A rákokat hagyd kiengedni szobahőmérsékleten, papírtörlővel itasd le. Forrósítsd fel a 1,5 evőkanálnyi olajat, és pirítsd meg rajta a rákokat. Amikor kissé kihűlt, keverd össze a dinnyével. A salátákat tedd tálra, és halmozd rá a dinnyés rákot, locsold meg a maradék páclével. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |