| Mediterrán paradicsomtorta receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 t.kanál sütõpor só 6 dkg margarin kb. 1,5 dl tej 20 dkg magozott fekete olajbogyó 25 dkg paradicsom szeletelve 10 dkg hagyma vékonyra szeletelve 15 dkg kecskesajt kockákra vágva 1/4 dl olívaolaj 1 cs. friss bazsalikom apróra vágva Elkészítés: A sütõt melegítsük elõ 230 fokra. Vajazzunk ki egy tortaformát. A liszthez keverjük a sütõport és a sót, majd morzsoljuk el benne a vajat. Gyúrjuk tésztává a tejjel. Nyújtsuk a tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. Kb. 15 perc alatt süssük a tésztát aranybarnára. A hõfokot mérsékeljük 190 fokra. Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a kecskesajtot, az olívaolajat és a bazsalikomot. A megsült tésztába halmozzuk a paradicsomos keveréket. 20 perc alatt a tortát készre sütjük. Tortaszerûen szeleteljük, még melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Tikky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |