| Dinnyesaláta borkrémmel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 sárga-belű dinnye, 50 dkg szőlő, 3 evőkanál cukor, fél dl konyak, 2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl fehérbor, 2 tojás, 2 dl tejszín Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk, a dinnyehéjat eltávolítjuk, és a dinnyehúsból 10-15 db golyót formálunk, a többit kis kockákra vágjuk. A dinnyekockákat elkeverjük a száráról lecsipkedett szőlőszemekkel. Az egészet tálba tesszük, meghintjük cukorral, és meglocsoljuk konyakkal. A pudingporból a használati utasítással ellentétben nem tejjel, hanem borral pudingot főzünk, 2 tojással dúsítjuk, és az egészet a gyümölcsökre öntjük. 3-4 órára behűtjük, és tálaláskor minden adag tetejére dinnyegolyócskákat teszünk, tejszínhabot nyomunk rá, és máris kínálhatjuk. Tanácsok: Szőlő helyett más gyümölccsel is társíthatjuk. Tehetünk hozzá cikkekre vágott barackot, szilvát, almát, ananászt stb. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |