Tutireceptek.hu fejléc

Mediterrán salátám recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó /mindkettő lehet fagyasztott/
3 db főtt krumpli
1 db sárga húsú paprika
1 db zöld húsú paprika
1 db vöröshagyma vagy
1 csokor újhagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 paradicsom
20 dkg tonhal sós lében /konzerv/ vagy
1 doboz olajos hal
10 dkg olajbogyó/ /aki szereti/
1,5 dl víz
1/2 teáskanál só

A mártáshoz:
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál olívaolaj /ha olajos konzervhalat használunk, ez elmaradhat, mert annak az olaját tegyük a mártásba/
a tonhal leve
2 evőkanál citromlé
őrölt bors
esetleg pici só, de előtte kóstoljuk meg

Elkészítés:
A borsót és a zöldbabot a sós vízben kb. 10-15 percig főzzük, majd szűrjük le.
A levében megfőzünk 3 db kockákra vágott krumplit.
A paprikákat rövid csíkokra vágjuk.
A hagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat kockákra vágjuk, majd 8 gerezdre vágjuk.
Egy tálba tesszük a hozzávalókat, a fokhagymát apróra vágva rászórjuk.

Elkészítjük a mártást /egyszerűen minden hozzávalót villával simára keverünk/, s ráöntjük a salátára.

A konzerv halat - aminek a levét már felhasználtuk a mártáshoz - kisebb darabokra vágjuk, vagy a tonhalat villával kisebb darabokra szedjük és óvatosan a salátába tesszük.
Én még kaporral is megszórtam, ki hogy szereti.

Lehűtve kenyérrel vagy anélkül fogyasztjuk.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 616-os bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán saláta » Mediterrán kenyér » Lencsesalátám » Mediterrán tészta
» Mézes salátamártás » Mediterrán turmix » Mediterrán csirkesaláta » Mediterrán rántott csirke
» Mediterrán dinnyesaláta » Mediterrán csirkemell » Mediterrán húsos tészta » Könnyű mediterrán öntet
» Gomba mediterrán módra » Mediterrán Tésztás mámor » Mediterrán hal » Mediterrán rakott hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.