| Mediterrán salátám receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15 dkg zöldbab 15 dkg zöldborsó /mindkettő lehet fagyasztott/ 3 db főtt krumpli 1 db sárga húsú paprika 1 db zöld húsú paprika 1 db vöröshagyma vagy 1 csokor újhagyma 1 nagyobb gerezd fokhagyma 2 paradicsom 20 dkg tonhal sós lében /konzerv/ vagy 1 doboz olajos hal 10 dkg olajbogyó/ /aki szereti/ 1,5 dl víz 1/2 teáskanál só A mártáshoz: 4 evőkanál majonéz 1 evőkanál olívaolaj /ha olajos konzervhalat használunk, ez elmaradhat, mert annak az olaját tegyük a mártásba/ a tonhal leve 2 evőkanál citromlé őrölt bors esetleg pici só, de előtte kóstoljuk meg Elkészítés: A borsót és a zöldbabot a sós vízben kb. 10-15 percig főzzük, majd szűrjük le. A levében megfőzünk 3 db kockákra vágott krumplit. A paprikákat rövid csíkokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat kockákra vágjuk, majd 8 gerezdre vágjuk. Egy tálba tesszük a hozzávalókat, a fokhagymát apróra vágva rászórjuk. Elkészítjük a mártást /egyszerűen minden hozzávalót villával simára keverünk/, s ráöntjük a salátára. A konzerv halat - aminek a levét már felhasználtuk a mártáshoz - kisebb darabokra vágjuk, vagy a tonhalat villával kisebb darabokra szedjük és óvatosan a salátába tesszük. Én még kaporral is megszórtam, ki hogy szereti. Lehűtve kenyérrel vagy anélkül fogyasztjuk. Tanácsok: Fotó megtekinthető a naplóm 616-os bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |