| Mazsolás-pulykás tortilla receptHúsételek Hozzávalók: 6 személyre (12 darab): 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg pulykamellfilé, 8 evőkanál szójaszósz, 50 dkg paradicsom, 1 erős paprika, 1 kis szál póré, 1 fejes saláta, fél csokor menta, 3 evőkanál napraforgóolaj, 3 evőkanál mazsola, 1 konzerv szemes kukorica, 12 db tortilla, 10 dkg reszelt sajt. Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A szójaszószt elkeverjük a fokhagymával, a húsra öntjük, és egy órát pácoljuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. Az erős paprikát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A fejes salátát levelire szedjük, megmossuk, és darabokra tépkedjük. A mentát leöblítjük, és felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és 1 percig pároljuk benne a paprikát és a mentát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a mazsolát, felforraljuk, és sóval ízesítjük. A húst kivesszük a pácból, és 2 evőkanál olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, megpirítjuk. Belekeverjük a kukoricát, ráöntjük a páclevet és beforraljuk. Összekeverjük a paradicsomos mazsolával. A tortillákat a csomagoláson olvasható utasítás szerint felforrósítjuk-megpirítjuk. A salátát szétosztjuk a tortillákon, rászedjük a mazsolás húst, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtjuk, és tálaljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |