| Krumplitortilla receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 800 g krumpli só, bors 1-1 nagy, sárga és piros húsú paprika 1 chilipaprika 3-4 gerezd fokhagyma 2 ek. olaj 1 dl tej 3 tojás 1-2 koktélparadicsom 2-3 szál petrezselyem Elkészítés: 1. A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd 1/2 cm vékonyan felkarikázzuk. A paprikákat megtisztítjuk, vékony karikákra vagy csíkokra szeljük. A chilipaprikát félbevágjuk, a magokat-ereket a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk, apróra felkockázzuk. 2. Nagyobb teflon serpenyőben felhevítjük az olajat. Beleszórjuk a krumplit, a színes paprikát, a chilipaprikát és a felaprózott fokhagymát, lazán megkeverve-rázogatva 5 percig pirítjuk, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. 3. Elkeverjük a tejben a tojásokat, ízlés szerint sót, majd a krumplira öntjük, egyszer megkeverjük, takarékra kapcsolunk, és fedő alatt 15-18 percig puffasztjuk-sütjük. 4. Szorosan a serpenyőre szorítjuk a fedőt, határozott mozdulattal ráfordítjuk-borítjuk a tortillát, majd sületlen oldalával lefelé óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe (így a sült oldala kerül fölülre). Ismételten lefedjük, és további 4-5 percig sütjük. Lapos tálra csúsztatjuk, paradicsomgerezdekkel és finomra vágott petrezselyemmel, petrezselyembóbitával díszítve mihamarabb tálaljuk. Tortaszerűen szeleteljük. Hirtelensültekhez, grillezett húsokhoz köretként, nagy tál vegyes salátával hústalan főételként kínálhatjuk. Frissen az igazi! Változatok: Színes paprikán kívül adhatunk hozzá 100-120 g felszeletelt (barna) champignon gombát, vékonyra gyalult cukkinit vagy sárgarépát is. Olaj helyett 50 g ropogósra pirított füstölt szalonnával is süthetjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |