| Mazsolás, diós tejbegríz felfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dl tej 2 + 10 dkg kristálycukor 7 evőkanál búzadara 12,5 dkg margarin 10 dkg darált dió 10 dkg mazsola csipet só 3 db tojás + 3 dkg margarin a tál kikenéséhez Elkészítés: A tejet 2 dkg (1 evőkanál) cukorral, csipet sóval felforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát és kihűtjük. A mazsolát megfőzzük, szintén kihűtjük. A tojássárgákat 10 dkg cukorral, 12,5 dkg margarinnal habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, a darált diót, mazsolát, végül lazán a tojások keményre vert habját. Kikent tűzálló tálba kanalazzuk, elsimítjuk és addig sütjük, míg teteje világos barna nem lesz. (Kb. 40 perc) Tanácsok: Igen finom csemege egy kiadós leves (pl. frankfurti, gulyás- vagy bableves után. Még finomabb instant kakaóval megszórva. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |