Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás, diós tejbegríz felfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 dl tej
2 + 10 dkg kristálycukor
7 evőkanál búzadara
12,5 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
csipet só
3 db tojás
+ 3 dkg margarin a tál kikenéséhez

Elkészítés:
A tejet 2 dkg (1 evőkanál) cukorral, csipet sóval felforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát és kihűtjük.
A mazsolát megfőzzük, szintén kihűtjük.
A tojássárgákat 10 dkg cukorral, 12,5 dkg margarinnal habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, a darált diót, mazsolát, végül lazán a tojások keményre vert habját.
Kikent tűzálló tálba kanalazzuk, elsimítjuk és addig sütjük, míg teteje világos barna nem lesz. (Kb. 40 perc)

Tanácsok:
Igen finom csemege egy kiadós leves (pl. frankfurti, gulyás- vagy bableves után.
Még finomabb instant kakaóval megszórva.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás felfújt » Zsemle felfújt » Habos-mazsolás túrótorta » Mazsolás palacsinta
» Húsfelfújt » Mazsolás túrós batyuk » Rizsfelfújt eperöntettel » Mazsolás túrógombóc
» Brokkolis krumplifelfújt » Újabb túrófelfújt » Csokifelfújt » Rizsfelfújt meglepetéssel
» Mazsolás rizs » Édes kölesfelfújt » Mandulás-mazsolás sütemény » Mákos-gyümölcsös felfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.