Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egyszerû palacsinta alapmassza, 10 dkg mazsola, 1 dl tej, 1 evõkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), 1 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 evõkanál porcukor.

Elkészítés:
A megmosott, leszárazott mazsolát elõzõ este beleteszem a rummal ízesített tejbe és a palacsinta elkészítéséig áztatom benne. A palacsintamasszába belekeverem a leszûrt mazsolát és a sárgabaracklekvárt, majd a palacsintákat egyenként megsütöm. Kevés porcukorral megszórva összesodrom és tûzálló tálba rakom. A sütõben éppen csak átforrósítom, de pirítani nem szabad.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi palacsinta » Túrós reform palacsinta » Pikáns húsos palacsinta » Almás palacsinta 2
» Szentgyörgyi palacsinta » Almás, csokis palacsinta » Káposztás palacsinta » Mazsolás házi krémtúró
» Virslis palacsinta III » Bécsi túrós palacsinta 2 » Almás-mazsolás rizs » Görög palacsinta
» Szilvás rakott palacsinta » Mazsolás almatorta » Túrós-mazsolás szelet » "Fekete" palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.